Afbeelding
Foto:

Het Rode Kruis is er voor u

Algemeen

De Rode Kruis organisatie in Wassenaar is een aantal jaren geleden opgegaan in de Rode Kruis organisatie Den Haag – Rijswijk – Wassenaar tijdens een landelijke reorganisatie.

De nadruk is hierbij verschoven naar de Rode Kruis Noodhulp activiteiten en regionale samenwerking. Wat dit betekent voor de activiteiten van de Wassenaarse Rode Kruis vrijwilligers wordt uiteengezet in een presentatie tijdens de maandelijkse bijeenkomst van het Sociaal Kontakt Wassenaar in het Deylerhuis op 8 april. 

Een overzicht van de wereldwijde Rode Kruis organisatie, de Nederlandse tak en de rol van de regio Haaglanden gaat vooraf aan het verhaal van de vrijwilligers in Wassenaar. Die zijn betrokken bij het verlenen van eerste hulp bij evenementen in Wassenaar en in de regio. Ze organiseren EHBO en reanimatie trainingen en organiseren daarnaast de drukbezochte 3-maandelijkse boekenbeurs in de Warenar. Ze volgen zelf regelmatig na- en bijscholingen. Ook voor de samenwerking in een regionale organisatie wordt tijd uitgetrokken. Tenslotte wordt verteld hoe reanimatie in Wassenaar steunt op de aanwezigheid van hulpverleners en AEDs. Opgezet tijdens een Rode Kruis geïnitieerd project, is er een doorgaande behoefte aan vrijwillige burgerhulpverleners.

Kom ook luisteren bij SKW naar wat het Rode Kruis voor ons betekent.
Sociaal Kontakt Wassenaar, 8 april, 16.30 uur, Deylerhuis, Hofcampweg 3, Wassenaar.