Afbeelding

Gezelligheid en Samen eten in Voorschoten

Ingezonden

Sinds september 2023 heeft Voorschoten een warm initiatief om ouderen samen te brengen: “Met je Hart Voorschoten”. Met een team van enthousiaste vrijwilligers en de steun van lokale horeca, wordt er elke vier tot zes weken een heerlijk diner georganiseerd.

Het concept is simpel maar krachtig: vaste stamtafels zorgen ervoor dat ouderen elkaar ontmoeten en nieuwe vriendschappen sluiten. En het werkt! ! Met de steun van de lokale horeca, die speciaal deze diners voor een gereduceerd tarief aanbiedt, wordt er niet alleen lekker gegeten, maar ook gelachen, genoten en nieuwe vriendschappen gesloten. 

Inmiddels hebben ze mogen genieten van een heerlijk diner bij Tante Bet, Het Wapen, La Casita, De kleine Leeuw, Allemansgeest en Fratelli. Met inmiddels vijf stamtafels en nog een in de maak, heeft “Met je Hart Voorschoten” al zes succesvolle ontmoetingen georganiseerd. En met bijna alle andere horecagelegenheden in Voorschoten ook aan boord, is er genoeg om naar uit te kijken. Zoals een van de deelnemers zei: “Ik geniet 3 keer: 1 keer om mij erop te verheugen, het etentje zelf en daarna om er met een glimlach op terug te kijken.” 

Deze woorden weerspiegelen perfect de gezelligheid en verbondenheid die deze diners brengen.
Een speciale vermelding gaat naar Steunstichting Gezondheidszorg Voorschoten voor hun gulle bijdrage, waardoor de eigen bijdrage voor deelnemers zo laag mogelijk blijft. Financiën mogen nooit een obstakel zijn voor gezelligheid en samenzijn.

Afbeelding

Uit de krant