Afbeelding
Foto: Patricia Nauta

Klanken die raken

Cultuur

Wij zijn natuur. Dat weet iedereen. Maar in ons dagelijks leven komt dat niet altijd tot uiting. We stellen ons dan toch tegenover de natuur. Alsof natuur een ding is. En zo behandelen we haar dan ook veelal. Als een ding. Niet als levend. Met een eigen stem?

Ludy, Helga en Jeannette zetten hun liefde voor klank, beeld en taal in om ons dichterbij natuur te brengen. Met Klanken Die Raken bieden zij een vocaal en instrumentaal klankconcert van liederen, improvisaties en een poëtisch verhaal. Daarin laten zij natuur klinken, geven zij haar stem. 

Telkens afgestemd op een kleine groep is er voor de deelnemers ook ruimte om een eigen verhaal te creëren. De musici verklanken dit verhaal weer. Zo horen deelnemers zichzelf terug in geïmproviseerde klanken van fluit, harp, sjamanendrum en stemmen. Er ontstaat daardoor een manier van communiceren die het hart raakt en de intuïtie opent. Ons verbindend met onszelf, elkaar en natuur.

Ludy Feyen speelt fluit. Zij is landschapskunstenaar en nodigt uit tot creëren. Helga Kruse is koordirigent, zangeres en speelt o.a. harp; een muzikaal anker in samenklank. Jeannette Monshouwer is filosoof. Zij zingt en vertelt verhalen; openingen naar verbinding. 

Hun eerst volgende concert is op 3 mei in Creativiteitscentrum Oud Woelwijck (Essenlaan 3, Voorschoten). Informatie kun je vinden op www.zielsveel.nu (zie Agenda en KlankenDieRaken)

Jeannette Monshouwer
www.zielsveel.nu

Uit de krant