Yang Yang Cai
Yang Yang Cai Foto: Allard Willemsen

Jong pianotalent Yang Yang Cai viert Chopin en Stravinsky in Voorlinden Klassiek

maandag 1 juli 2024 10:00

Op maandagochtend 1 juli viert de virtuoze pianiste Yang Yang Cai de muziek van Chopin en Stravinsky in Museum Voorlinden. In het Voorlinden Klassiek-concert betovert ze het publiek met haar meesterlijke techniek en passie voor deze twee iconische componisten.

Yang Yang Cai begon al op haar vijfde met pianolessen en ontwikkelde zich al snel tot een uitzonderlijk talent. Ze won diverse prijzen, waaronder het Nationaal Concours Jong Muziektalent en de prestigieuze Grand Prix Youri Egorov in de internationale YPF Piano Competition. In 2023 bracht ze haar debuutalbum La Leggierrezza uit, met werken van Liszt.

Tijdens het Voorlinden Klassiek-concert betovert Cai het publiek met haar virtuoze vertolkingen van werken van Chopin en Stravinsky. In haar spel combineert ze technische perfectie met diepe muzikale expressie, waardoor ze de schoonheid en complexiteit van deze meesterwerken tot leven brengt.

Tickets voor het concert zijn €30,- inclusief entree tot het museum en verkrijgbaar via de website van Museum Voorlinden.

Programma:

  • 9:15 uur: Restaurant geopend voor koffie & thee 
  • 9:30 uur: Garderobe geopend 
  • 9:40 uur: Deuren auditorium geopend 
  • 10:00 uur: Aanvang concert 
  • 11:00 uur: Einde concert Na afloop gelegenheid om het museum te bezoeken

Locatie:

Museum Voorlinden Buurtweg 90 2244 AG Wassenaar

Meer informatie & tickets:

website

Over Voorlinden Klassiek:

Jong talent brengt op de eerste maandagochtend van de maand een ode aan klassieke meesters in het Voorlinden Klassiek. Na afloop van het concert is er gelegenheid om de tentoonstellingen te bezoeken. Het programma van Voorlinden Klassiek is deels samengesteld in samenwerking met de Stichting Eigen Muziekinstrument.