Afbeelding
Foto:

Het Voorschotens Kamerkoor schrijft een teken-schilderwedstrijd uit ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum.

zaterdag 1 juni 2024 20:00

Dit jaar bestaat het Voorschotens Kamerkoor 50 jaar. Om dit te vieren organiseert het koor een jubileumconcert met een bijbehorende teken- schilderwedstrijd voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De dirigent Nico Phillipp Hovius heeft in samenwerking met schrijver Gert-Jan Slump een avondvullend muziekstuk geschreven met de titel “De Vliegende Hollander”. Naar aanleiding van het verhaal kunnen de kinderen een mooi kunstwerk maken. 

Het verhaal van “De Vliegende Hollander” 

In het jaar 1666 vragen de Heeren Zeventien van de VOC aan kapitein Barend Fokke om in een paar maanden op en neer te varen naar Batavia in Nederlands-Indië met het nieuwe schip “De Vliegende Hollander”. De mooie Luci Fer belooft dat ze hem zal helpen door de wind de goede kant op te laten waaien. Dan moet hij wel op Eerste Paasdag vertrekken. Het volk spreekt er schande van. Maar Luci wil nog iets voor haar hulp... Kapitein Barend besluit om met Pasen uit te varen, met Luci aan boord. Zij bepaalt hoe de wind waait. En als haar iets niet bevalt, kan het zo maar gaan stormen. Op zee zijn zeenimfen met hun golvende gewaden altijd in de buurt van schepen. Zij staan aan de kant van Luci. Intussen wachten de schippersvrouwen thuis in spanning af. Zal het schip veilig terugkomen, of gaat het mis? Tsja, er zijn mensen die beweren dat ze “De Vliegende Hollander” als spookschip hebben zien varen... 

Uit de ingezonden kunstwerken worden er 20 geselecteerd en opgehangen in de Dorpskerk. Drie kinderen met het mooiste kunstwerk worden uitgenodigd om samen met 1 volwassene het concert, middels een vrijkaartje, bij te wonen. Tevens krijgen zij een verrassing overhandigd. 

Wil je mee doen en zit je in groep 6, 7 en 8 dan kan dat. Van jouw kunstwerk maak je dan een foto en stuurt die als bijlage naar het volgende e-mailadres: concertcommissie@voorschotenskamerkoor.nl o.v.v. je naam, leeftijd en telefoonnummer. 

Inzenden kan tot uiterlijk maandag 13 mei 2024

Het concert zal plaatsvinden op zaterdagavond 1 juni 2024 om 20.00 uur in de Dorpskerk te Voorschoten.