Afbeelding
Foto:

Macula Café Leiden: Informatieavond voor mensen met Macula Degeneratie

vrijdag 31 mei 2024 13:30 tot 16:00

Op vrijdag 31 mei organiseert de Macula Vereniging een Macula Café in Leiden, speciaal voor mensen met de oogaandoening Macula Degeneratie. Tijdens deze middag kunnen bezoekers informatie opdoen over de aandoening, ervaringen delen met lotgenoten en vragen stellen aan een deskundige.

Informatieavond met ervaringsdeskundige

Frans Strijk, ervaringsdeskundige met Macula Degeneratie, zal tijdens de bijeenkomst een uitgebreide presentatie geven over de diverse aspecten van de aandoening. Hij zal ingaan op de symptomen, oorzaken en behandelmogelijkheden van Macula Degeneratie. Daarnaast deelt hij tips en adviezen om te leren omgaan met de gevolgen van de aandoening in het dagelijks leven.

Ontmoeting en informatie

Naast de presentatie is er ook ruimschoots gelegenheid om met andere bezoekers te praten en ervaringen uit te wisselen. De Macula Vereniging zorgt voor een gezellige sfeer met koffie en thee.

Praktische informatie:

  • Datum: Vrijdag 31 mei 2024
  • Tijd: 13.30 - 16.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur)
  • Locatie: Huis van de Buurt Vogelvlucht, Boshuizerlaan 5, 2321 SG Leiden (grote zaal beneden)
  • Aanmelding: Graag tevoren aanmelden bij Jenny Lintjer via jennylintjer@online.nl
  • Kosten: De bijeenkomst is gratis

Over Macula Degeneratie

Macula Degeneratie is een aandoening aan het netvlies, het lichtgevoelige weefsel achterin het oog. De macula is verantwoordelijk voor het scherpe, centrale zicht. Bij Macula Degeneratie worden de cellen in de macula aangetast, waardoor het zicht geleidelijk achteruitgaat. De aandoening komt vooral voor bij mensen ouder dan 50 jaar. Er is helaas geen genezing voor Macula Degeneratie, maar er zijn wel behandelingen beschikbaar om de progressie van de aandoening te vertragen.

Meer informatie:

Voor meer informatie over Macula Degeneratie en de MaculaVereniging kunt u terecht op de website: https://maculavereniging.nl/

De Macula Vereniging nodigt u van harte uit om de bijeenkomst in Leiden te bezoeken. Het is een waardevolle gelegenheid om meer te leren over Macula Degeneratie en in contact te komen met lotgenoten.