Afbeelding
Foto:

Tong Tong Fair roept Zuid-Hollandse bezoekers op: neem witte kebaya mee voor onderzoek

vrijdag 24 mei 2024 9:00 tot zondag 2 juni 18:00

Van 24 mei tot en met 2 juni 2024 transformeert het Malieveld in Den Haag opnieuw in een bruisend centrum van culturele uitwisseling tijdens de 64e editie van de Tong Tong Fair. Na twee succesvolle edities in september keert het festival terug naar zijn traditionele meimaandslot, met een belofte aan onvergetelijke ervaringen.

Hoogtepunt: De witte kebaya

Een van de hoogtepunten van dit jaar is de expositie “De witte kebaya, haar draagsters, hun verhalen”. Schrijfster Dido Michielsen en kunstenaar/batikonderzoeker Sabine Bolk verdiepen zich in de betekenis van de witte kebaya, een kledingstuk met een rijke historie in Indonesië. Op de Tong Tong Fair delen ze hun bevindingen en nodigen ze bezoekers uit Zuid-Holland uit om hun eigen witte kebaya’s mee te nemen. Regelmatige spreekuren bieden de mogelijkheid om informatie te delen en vragen te stellen, waardoor deze expositie een interactieve beleving wordt.

Nieuwe toevoegingen: Theatercafé De Veranda en culinair avontuur

Nieuw dit jaar is Theatercafé De Veranda, waar naast boekpresentaties en pubquizes ook kookworkshops en interviews met chefs plaatsvinden. Voor een culinaire reis kunnen gasten terecht in de iconische Eetwijk, waar het foodcourt een scala aan smaken uit Indonesische streekkeukens en de Indische keuken presenteert.

Internationaal podium en Studio Tong Tong

Op het internationale podium viert de Tong Tong Fair de diversiteit met krontjong uit Jakarta, worldjazz uit Bali, Indorock van Jazzmaster Mania en The Crazy Rockers, en mode uit Solo. In Studio Tong Tong worden boeiende interviews gehouden met bekende namen als Adriaan van Dis, Reggie Baay en Babs Gons, terwijl klassieke Indische films worden vertoond.

Ontmoetingsplaats voor jong en oud

Directeur Siem Boon benadrukt de rol van de Tong Tong Fair als ontmoetingsplaats voor jong en oud, van alle achtergronden. “Het festival weerspiegelt de levendige mix van culturen die Den Haag zo kenmerkt, en biedt bezoekers de kans om de Indische cultuur te ervaren zonder de jetlag.”

Een onvergetelijke ervaring

Met een rijk programma vol muziek, dans, mode, literatuur en culinaire hoogstandjes belooft de 64e Tong Tong Fair een onvergetelijke ervaring te worden. Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht op www.tongtongfair.nl.