Afbeelding
Foto:

Naturalis Nights: Biodiversiteitsdag

woensdag 22 mei 2024 19:00 tot 22:00

Op woensdag 22 mei is er in Naturalis een speciale avondopenstelling, genaamd Naturalis Nights: Biodiversiteitsdag. Het is die dag Wereldbiodiversiteitsdag, een belangrijk moment om mensen bewust te maken van het belang van biodiversiteit en onze biodiversiteit te vieren. Op deze avond vraagt Naturalis aandacht voor alles wat op aarde leeft. Er zijn onder meer flitscolleges, muzikale kunstinstallaties, optredens en zelfs een duurzame modeshow, dus zet de dag alvast in je agenda. 

Onder de noemer Naturalis Nights presenteert Naturalis door het jaar heen een aantal bijzondere avondopenstellingen. Zo zijn er prikkelarme avonden, filmavonden, bijzondere lezingen en op 22 mei een mini-festival in het kader van Wereldbiodiversiteitsdag.

Divers programma

Meerdere Naturalis-onderzoekers vertellen deze avond over hun werk. Zo zal onderzoeker Marco Roos vertellen over de biodiversiteit in de stad en waarom die zo belangrijk is, en paleontoloog Yanell Braumuller over uitgestorven mensapen in Europa en wat die met jou te maken hebben. Het museum is ook geopend, inclusief bar en een speciale speurtocht voor volwassenen. 

Daarnaast kan je deelnemen aan allerlei leuke activiteiten, zoals ontspannende yogasessies geïnspireerd op de natuur, een bierproeverij en een microscopie-workshop. Gedurende de avond kan je ook genieten van de ambient sound van DJ DNA (bekend van onder meer de Urban Dance Squad), onder het genot van een drankje en een snack. 


Dit wordt gegarandeerd een leuke en leerzame avond; houd deze dus vrij. 


meer informatie: https://www.naturalis.nl/biodiversiteitsdag