Een Blauwe Tram naar Katwijk aan Zee passeert in de zomer van 1960 de tramburg in Katwijk aan den Rijn.
Een Blauwe Tram naar Katwijk aan Zee passeert in de zomer van 1960 de tramburg in Katwijk aan den Rijn. Foto:

Blauwe Tram-avond bij NVBS

woensdag 15 mei 2024 20:00

Tram- en treinvriendenclub NVBS afdeling Rijnland neemt u op woensdag 15 mei mee op reis naar het verleden tijdens een speciale avond over de befaamde Blauwe Tram. Deze iconische tram reed tot eind 1961 door onze regio en bracht velen van A naar B.

Tijdens de avond beleeft u de Blauwe Tram opnieuw door middel van een unieke film van de Wassenaarse cineast Frits van Dam. Deze film, die deels in kleur is, toont prachtige beelden van de Blauwe Trams rond Leiden.

Daarnaast komt het project voor de reconstructie van de laatste nieuwe NZH-tram A619/A620 uit 1932 aan bod. Deze tram, die destijds een symbool was van vooruitgang en innovatie, wordt met veel passie en precisie gereconstrueerd.

Voor de echte liefhebbers zijn er bovendien nieuwe boekjes over de tramlijn Leiden - Den Haag te koop. Hierin kunt u alles lezen over de rijke historie van deze tramlijn en de impact die deze op de regio heeft gehad.

De Blauwe Tram-avond is voor iedereen toegankelijk en begint om 20.00 uur in de Alettahof aan de Aletta Jacobsplantsoen 97 in Voorschoten. 

De toegangsprijs bedraagt €4,- voor leden van NVBS en €5,- voor niet-leden.

Kom op 15 mei naar Voorschoten en ervaar de nostalgie van de Blauwe Tram!

Meer informatie:

Website: www.nvbs.nl