Afbeelding
Foto:

Activiteiten van Museum Voorschoten: lezing en rondleidingen door het oude centrum

dinsdag 14 mei 2024 20:00

De laatste lezing van dit seizoen gaat over de Rijnlandroute, in het bijzonder over de Corbulotunnel. En het is vanaf nu mogelijk via het museum, dat ook VVV-locatie is, een rondleiding door het oude centrum te boeken.

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk naar de A4. Deze zomer wordt de Corbulotunnel geopend, een belangrijk en spectaculair onderdeel van de Rijnlandroute. De tunnel verbindt de A4 met de A44 en gaat onder Voorschoten door, ter hoogte van Berbice en de sportvelden. 

Op dinsdag 14 mei houdt Hans Wijn, werkzaam bij het Informatiecentrum-Rijnlandroute, een lezing over de totstandkoming van de Rijnlandroute en de Corbulotunnel in het bijzonder. 

De politieke besluitvorming komt aan bod, de techniek van het boren en bouwen in slappe grond, de voortgang, de tegenslagen en het resultaat van de hele operatie. Het technische hoogstandje wordt in historisch perspectief geplaatst. Kortom: een compleet en duidelijk verhaal over een van de grootste en duurste infrastructurele projecten van de provincie Zuid-Holland. Uiteraard zal er veel beeldmateriaal te zien zijn. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van Voorschoten (voorheen OGLV). Meer informatie en ticketverkoop via de website www.museumvoorschoten.nl.

Museum Voorschoten is ook VVV-locatie. Dit seizoen is het mogelijk om via het museum een rondleiding te boeken door het oude centrum van Voorschoten: Voorstraat, Treubstraat, stukje Schoolstraat en het eerste deel van de Molenlaan. De gidsen zijn in de leer geweest bij Jan Sloof, de bekende dorpshistoricus. Leuk voor een uitje met collega’s, vrienden en/of familie! Informeer via het mailadres info@museumvoorschoten.nl naar de mogelijkheden.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van Voorschoten (voorheen OGLV). 

Tickets zijn €9,50 en de lezing begint om 20:00 uur.