SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES Foto:

Wereld Fair Trade Dag bij de Wereldwinkel

zaterdag 11 mei 2024 10:00 tot 17:00

Zaterdag 11 mei, is het Wereld Fair Trade Dag. Voorschoten is een Fair Trade gemeente, alle reden dus om hier even bij stil te staan. En wilt u de dag extra vieren, dan kunt u natuurlijk terecht bij de Wereldwinkel aan de Schoolstraat 45. Daar is het overigens het hele jaar rond vijf dagen per week Fair Trade Dag! 

De winkel is geopend op: 

  • dinsdag van 13.30-17.00 uur
  • woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur 

De Wereldwinkel werkt uitsluitend met vrijwilligers, waardoor we de zogeheten overheadkosten zo laag mogelijk kunnen houden en zoveel mogelijk kunnen bijdragen aan de Fair Trade doelstellingen.

Kern van Fair Trade is om goede handelsvoorwaarden te creëren voor de mensen in ontwikkelingslanden die de artikelen produceren die in onze winkel te koop zijn. Daardoor gaat hun levensstandaard omhoog. Zo hebben zij meer mogelijkheden voor betere huisvesting en scholing voor hun kinderen. Vooral dat laatste is erg belangrijk, niet voor niets luidt het gezegde ‘De jeugd heeft de toekomst’.

Die toekomst ziet er zoveel beter uit als je kunt lezen, schrijven en rekenen of een vak kunt leren of een studie kunt volgen. Met elke aankoop, klein of groot, draagt u daar een steentje aan bij.
De dag na Wereld Fair Trade Dag is het Moederdag. Mocht u nog geen cadeautje in huis hebben, dan heeft u een extra reden om zaterdag nog even bij ons binnen te lopen. We wensen u een fijn weekend!

Ook vrijwilliger worden? Kijk op onze website voor meer informatie.