Afbeelding
Foto:

Inhalatiemedicijnen en instructies: Longpunt Leiden organiseert informatiebijeenkomst

vrijdag 10 mei 2024 14:30 tot 16:30

10 mei organiseert Longpunt Leiden een informatiebijeenkomst over inhalatiemedicijnen en instructies voor longpatiënten. Longverpleegkundige Carla van den Berg van het Alrijne Ziekenhuis zal tijdens de bijeenkomst dieper ingaan op de verschillende soorten inhalatoren, de werking ervan en de problemen die bij het gebruik kunnen optreden. Ook zal zij tips en oplossingen aandragen om het gebruik van inhalatoren te vereenvoudigen.

Veel verschillende inhalatoren

Longpatiënten gebruiken vaak verschillende inhalatoren en verstuivers om hun medicatie toe te dienen. De keuze voor de juiste inhalator is belangrijk, omdat deze de effectiviteit van de medicatie kan beïnvloeden. Tijdens de bijeenkomst zal Carla van den Berg de verschillende soorten inhalatoren bespreken en uitleggen hoe ze werken.

Problemen en oplossingen

Veel mensen met longziekten ervaren problemen met het gebruik van hun inhalator. De medicatie komt bijvoorbeeld niet goed in de longen, of er treden bijwerkingen op. Carla van den Berg zal deze problemen bespreken en tips geven om ze te verhelpen. Ook is er ruimte om vragen te stellen over jouw eigen inhalatoren.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst van Longpunt Leiden vindt plaats op 10 mei van 14.30 tot 16.30 uur in de kapel van het Alrijne Ziekenhuis, Houtlaan 55 in Leiden. 

De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Meer informatie

Voor meer informatie over de bijeenkomst of over Longpunt Leiden kun je contact opnemen via de mail