Afbeelding
Foto:

Cantatedienst in de Dorpskerk: Exultate Deo Zingt Werken van Vivaldi en Zelenka

zondag 28 april 2024 17:00

Op zondag 28 april 2024 om 17:00 uur nodigen we u van harte uit voor een bijzondere cantatedienst in de Dorpskerk, Kerkplein 2 te Voorschoten. Tijdens deze dienst zal het gerenommeerde koor Exultate Deo werken ten gehore brengen van twee tijdgenoten van J.S. Bach: Antonio Vivaldi en Jan Dismas Zelenka.

Antonio Lucio Vivaldi (1687 – 1741) staat bekend om zijn rijke repertoire aan religieuze koor- en instrumentale muziek. Zijn werk Laetatus sum, Psalm 122, is een lofzang op de Heer en op Jerusalem, doordrenkt met sprankelende muziek die een oproep tot vrede uitdraagt.

Jan Dismas Zelenka (1679 -1745) liet een indrukwekkend oeuvre na, waaronder het Magnificat, ook wel bekend als de Lofzang van Maria. Dit werk, gebaseerd op het Lucas-evangelie, wordt gekenmerkt door zijn diepgaande spiritualiteit en prachtige melodieën.

De dienst wordt geleid door ds. Bert Boter, onder leiding van dirigent Leo den Broeder. Sopraan Nelleke den Broeder zal de solopartijen vertolken, begeleid door organist Herman Lodder en het strijkersensemble RBO Sinfonia.

Mis deze unieke gelegenheid niet om te genieten van prachtige muziek en inspirerende woorden in een sfeervolle setting. Na afloop van de dienst is er een collecte bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.

We verwelkomen u graag om samen dit bijzondere muzikale moment te beleven in de Dorpskerk van Voorschoten.